/ Σεπτέμβριος 7, 2017/ Flights/ 0 comments

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί αλλαγές στην πολιτική της για τις αποσκευες καμπίνας. Ο επικεφαλής μάρκετινγκ Kenny Jacobs λέει ότι η αεροπορική εταιρεία δεν επιστρέφει στις παλιές ημέρες, όταν οι επιβάτες έπρεπε να γεμίσουν τα πάντα σε μια τσάντα και να τη διατηρήσουν κάτω από 10 κιλά. Από την 1η Νοεμβρίου 2017, όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης ή premium Flex, Flexi Plus και Family Plus θα έχουν τις τσάντες ή τα σακίδια τους στο αεροσκάφος και θα τεθούν σε αναμονή.

Ως κίνητρο, το κόστος των αποσκευών check-in μειώθηκε κατά € 10 και το βάρος αυξήθηκε σε 20 κιλά σε όλο το δίκτυο. «Θέλουμε να διατηρήσουμε τις επιδόσεις μας σε πραγματικό χρόνο και είχε επηρεαστεί κατά το παρελθόν έτος. Οι συντελεστές φόρτωσης αυξήθηκαν από το 82% όταν εισήχθη η πολιτική των δύο τσαντών μέχρι και 97% σήμερα,» λέει ο Jacobs.

Τι αλλάζει και τι ισχύει

 

Ερώτηση Τι μπορώ να παρω στο αεροπλανο μαζι μου;

Απάντηση Μπορείτε να πάρετε μόνο μία μικρή τσάντα μεγέθους 35x20x20cms ή 14x8x8 ίντσες.

Ερ . Τι θα συμβεί με την τσάντα καμπίνας μου;

Α. Θα επισημανθεί και θα ληφθεί στην πύλη επιβίβασης και θα τεθεί σε αναμονή χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ε. Πού μπορώ να μαζέψω την τσάντα μου;

A. Θα παραλάβετε τις αποσκευές σας από το καρουζέλ στην αίθουσα αποσκευών του αεροδρομίου. Το 90% των σάκων θα φτάσει στο καρουζέλ πριν από τους επιβάτες.

Ερ. Ποιος μπορεί να λάβει δύο τσάντες στο σκάφος;

Α. Οι πελάτες που αγοράζουν το Priority Boarding μπορούν να πάρουν δύο τσάντες στο αεροπλάνο, μια τσάντα καμπίνας μέχρι 10kg και μια τσάντα χειρός. Θα υπάρχουν δύο ουρές σε αεροδρόμια, πελάτες προτεραιότητας και μη προτεραιότητας.

Ερ .Τι γίνεται με τους πελάτες Flex, Flexi και Family Plus;

Α. Οι πελάτες που πληρώνουν για τις υπηρεσίες πριμοδότησης μπορούν να πάρουν δύο σάκους επί του σκάφους. θα έχουν προτεραιότητα επιβίβασης και θα τους αποδίδουν καθίσματα.

Ερ .Πόσο είναι η προτεραιότητα επιβίβασης;

A. Η προτεραιότητα επιβίβασης είναι € 5 και μπορεί να αγοραστεί κατά την κράτηση. Θα είναι διαθέσιμο έως και μία ώρα πριν την αναχώρηση στην εφαρμογή Ryanair, όπου κοστίζει € 6. Πρέπει να εγγραφείτε στη Ryanair για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Ερ. Πόσο κοστίζει το κόστος των αποσκευών;

Α. Τσάντες βάρους έως 20 κιλών θα κοστίζουν 25 € σε κάθε τρόπο, εκτός από τις μακρύτερες διαδρομές το καλοκαίρι, όπου υπάρχει επιπλέον χρέωση 10 €. Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα θα επιβαρύνουν επιπλέον 10 ευρώ για την κάλυψη επιπλέον προσωπικού. Οι τσάντες που έχουν κλείσει στο αεροδρόμιο θα κοστίζουν 40 ευρώ ανά κατεύθυνση.

Ερ. Τι γίνεται με το αφορολόγητο, μπορώ ακόμα να αγοράσω αφορολόγητα / ψώνια στο αεροδρόμιο;

Α. Μπορείτε ακόμα να πάρετε μια δωρεάν τσάντα στο αεροπλάνο χωρίς χρέωση.

Ερ .: Τι γίνεται με μια τσάντα αλλαγής για βρέφη;

A. Μπορείτε να φέρετε μια επιπλέον τσάντα 5 κιλών για ένα βρέφος.

Ερ .: Τι γίνεται με τον ιατρικό εξοπλισμό;

Α. Ναι, μπορείτε ακόμα να πάρετε οποιοδήποτε εξοπλισμό χρειάζεστε, αλλά πρέπει να ειδοποιήσετε εκ των προτέρων την γραμμή ειδικής βοήθειας της Ryanair

Ερ .: Τι συμβαίνει εάν κάποιος αρνείται να βάλει την τσάντα του στο ταμείο και είναι πελάτης που δεν έχει προτεραιότητα;

Α. Θα τους απορριφθεί το ταξίδι και δεν θα υπάρχουν επιστροφές χρημάτων.

Ερ .: Πότε τίθεται σε ισχύ;

Α. Από την 1η Νοεμβρίου 2017, σε όλο το δίκτυο.

Ερ .: Πόσο αυστηροί πρόκειται να είστε για τις τσάντες;

Α. Θα υπάρχει ένα στοιχείο κρίσης που χρησιμοποιείται από το πλήρωμα θαλάμου επιβατών. Οι τσάντες πρέπει να μπορούν να περνούν κάτω από το κάθισμα μπροστά σας.

Η Ryanair αλλάζει τα πάντα...Νέα πολιτική στις αποσκευές!

Advertisements