Καλύτερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα

Best thermal springs

Όταν οι περισσότεροι ανθρωποι επισκέπτονται την Ελλάδα, είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν το φαγητό, να κάνουν ηλιοθεραπεία στις παραλίες ή να επισκεφθούν ιστορικά μέρη. Εκτός από τις τυπικές δραστηριότητες, η Ελλάδα είναι επίσης γνωστή για τις ιαματικές πηγές της. Η απόλαυση των πηγών δεν είναι μια δραστηριότητα που ο σημερινός τουρίστας αναγκαστικά σκέφτεται, αλλα ήταν μια μεγάλη έλξη για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του αρχαίου παρελθόντος της Ελλάδας. Οι αρχαίοι επισκέπτες πηγαίναν σε αυτες τις πηγές, αναζητώντας μια ώθηση στην υγεία τους, βελτιώνοντας τη και θεραπεύοντας τα προβλήματα υγείας τους.

Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα νερά και να συνδεθούν ταυτόχρονα με το παρελθόν της Ελλάδας. Είτε είστε απλώς περίεργοι, ψάχνετε εναλλακτικους τρόπους για να χαλαρώσετε, είτε για να χρησιμοποιήσετε το νερό για να προωθήσετε τη θεραπεία, τα ιαματικά νερά της Ελλάδας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.

Εδώ είναι μερικές απο τις καλύτερες ιαματικές πηγές για να τις επισκεφθείτε.

Σαντορίνη, Ελλάδα

Αν και η Σαντορίνη δεν είναι απαραιτήτως γνωστή για τις θερμές πηγές της, το νησί διαθέτει καποιες από τις καλύτερες της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, οι ιαματικές πηγές της Παλιάς Καμένης είναι απλές και σχετικά μη εμπορικές, γεγονός που δίνει στους επισκέπτες μια πιο παραδοσιακή εμπειρία από κάποιες από τις πιο τουριστικές επιλογές της Ελλάδας. Εδώ, το ηφαιστειακό παρελθόν του νησιού αποδεικνύεται στις θερμές πηγές. Απολαύστε μια βουτια στο πλούσιο πράσινο νερό, γεμάτο με θειική λάσπη, η οποία λέγεται ότι κανεί καλό στις αρθρώσεις .

Λήμνος, Ελλάδα

Αν και η Λήμνος είναι πιο γνωστή ως καταφύγιο για windsurfers, εκείνοι που αναζητούν μια αυθεντική ελληνική εμπειρία spa θα την αγαπησούν. Οι ιαματικές πηγές στη Λήμνο προσφέρουν μια όμορφη ανακούφιση μετά από μια μέρα στα αξιοθέατα. επίσης μπορείτε να κανετε ένα ημερήσιο ταξίδι στις πηγές της Σαμοθράκης, ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται κοντά, το οποίο έχει πολλές δημοφιλείς ιαματικές πηγές καθώς και καταρράκτες, και τα δύο αποτελούν μέρος της εμπειρίας του spa.

Κρήτη, Ελλάδα

Ένα από τα καλύτερα ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα είναι το Thalasso Royal Mare, μια πιο επίσημη εμπειρία από τις πηγές της Λήμνου και της Σαμοθράκης. Εκτός από την ύδρευση των πισίνων από ορισμένες από τις τοπικές πηγές, μπορείτε επίσης να απολαύσετε κάποιες θεραπείες σπα παγκόσμιας κλάσης. Ενώ είστε εκεί, δοκιμάστε το pediluvium, ένα είδος θεραπείας όπου θα απολαύσετε ένα υποβρύχιο μασάζ.

[AdSense-C]

Ικαρία, Ελλάδα

Το μικρό χωριό Θέρμα έχει αρκετές ιαματικές πηγές, τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο. Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι αυτά τα νερα είναι επικίνδυνα υψηλά σε ράδιο. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι το ραδείο, το πλούσιο νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Εξαρτάται από εσάς. Αν και το χωριό δεν διαθέτει μεγάλα, πέντε αστέρων ξενοδοχεία, υπάρχουν μερικά μικρότερα, οικογενειακά ξενοδοχεία στα οποία μπορείτε να απολαύσετε την περιοχή.

Κανετε κρατηση τωρα το ταξιδι σας και επισκεφθείτε  μια απο τις παραπανω ιαματικες πηγεςAdvertisement

Advertisements
Share this Post