8 επικά hacks που θα σας μεταμορφώσουν σε θρύλο της κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων ✈️

8 epic facts to make you a booking legend

Το να βρεί κανεις τις καλύτερες τιμές στις αεροπορικές πτήσεις δεν είναι απλα μια διαδικασία shopping – αν και σας συνιστούμε να συγκρίνετε τις τιμές στις διάφορες μηχανές αναζήτησης του Ticketseller.gr πριν κάνετε κράτησή το εισιτήριο σας. Μάθετε απο travel bloggers και αλλους εμπειρογνώμονες της τουριστικής βιομηχανίας για το πώς μπορείτε να βρείτε την καλύτερη προσφορά και  πολλά ενδιαφέροντα travel hacks για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κανει κράτηση μια πτήση σε τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

1.Booking early isn’t everything

 Παραδόξως, το να ψάχνεις πολύ νωρίς για μια οικονομική πτήση  δεν είναι και το μοναδικό εργαλείο σου.  Η τακτική παρακολούθησης των τιμών είναι πιο σημαντική – τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποίησης της Skyscanner μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τις διακυμάνσεις των τιμών. “Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν και κάνουν δωρεάν τα εισιτήρια με έκπτωση ανά πάσα στιγμή πριν από μια πτήση“, επισημαίνει ο Zach Honig, διευθύνων σύμβουλος του βραβευμένου site The Points Guy. Έτσι, όταν πρόκειται για τακτικούς ναύλους (μη πώλησης), ίσως προτιμάτε να κάνετε κράτηση δύο εβδομάδες ή τρεις μήνες πριν από την αναχώρηση, ανάλογα με τον προορισμό σας. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων συνήθως ισχύουν μόνο για πτήσεις εντός των επόμενων εβδομάδων ή μηνών, αν και μερικές φορές κάποιες θα περάσουν μέχρι το τέλος του προγράμματος των αεροπορικών εταιρειών, το οποίο μπορεί να φτάσει τους 11 μήνες στο μέλλον.

2.Don’t just turn up at the airport

Ακριβώς επειδή μια πτήση έχει κενά καθίσματα δεν σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία θα είναι απελπισμένη για να τις γεμίσει με την πώληση των ναύλων σε τιμές κάτω απο το κόστος. Έτσι, αν σχεδιάζετε μια απόδραση τελευταίας στιγμής, μην σκεφτείτε ούτε καν να φτάσετε στο αεροδρόμιο χωρίς εισιτήριο, περιμένοντας για μια σχεδόν free θέση.  “Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να βρείτε μια έκπτωση τελευταίας στιγμής, αλλά αν θέλετε να επισκεφτείτε μια συγκεκριμένη πόλη και το πρόγραμμά σας δεν είναι ευέλικτο, φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων“, συμβουλεύει ο Zach Honig.

3. Don’t worry about cookies with Skyscanner

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η επανειλημμένη αναζητήση για ορισμένες πτήσεις αυξάνει την τιμή. Αλλά υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό; Όχι με τη Skyscanner: προβάλλουν μόνο τις τιμές που  μεταβιβάστηκαν από ταξιδιωτικούς πράκτορες ή αεροπορικές εταιρείες, συνεπώς δεν είναι δυνατό το cookie της Skyscanner να επηρεάσει αυτές τις τιμές.

4.Be flexible

Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να είστε ευέλικτοι. Είναι πιο πιθανό να βρείτε φτηνές πτήσεις με πτήσεις σε αδιάφορες εποχές. “Συχνά θα βρείτε φτηνότερες τιμές για πτήσεις προγραμματισμένες για off season περιόδους, όπως νωρίς το πρωί, πτήσεις που αναχωρούν πολυ αργά το βράσυ και φθάνουν  πολυ νωρίς (red-eye flight), πτήσεις που αναχωρούν το απόγευμα ή το βράδυ του Σαββάτου“, επισημαίνει ο Zach. Αναζητήστε πτήσεις σε ολόκληρο τον μήνα με το Skyscanner.

8 epic hacks that you will make you a flight booking guru

5. Choose to fly when business travellers aren’t for cheap upgrades

Οι ημέρες της δωρεάν αναβάθμισης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί  και σύμφωνα με τον Zach Honig. «Προσδοκούμε να βρούμε φτηνούς ναύλους επιχειρηματικής τάξης κατά τη διάρκεια των περιόδων επαγγελματικών ταξιδιών, όπως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή των Χριστουγέννων», αλλά μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε την τύχη σας  για δωρεάν αναβάθμιση. Και δοκιμασμένες προτάσεις.

6. Make friends with your airline

Κανείς δεν συμπαθεί το spam αλλά εξετάστε την εγγραφή για τα ενημερωτικά δελτία των αεροπορικών εταιρειών – θα είστε οι πρώτοι που θα ακούσετε για τις πωλήσεις. Θα μάθετε επίσης πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για νέες διαδρομές, επιτρέποντάς σας να πιάσετε τις ευκαιρίες πριν από οποιονδήποτε άλλον. Ολες οι αεροπορικές ιστοσελίδες ενδιαφέρονται επίσης όλο και περισσότερο για τη βελτίωση της παρουσίας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, οπότε με την εγγραφή σας στο Facebook και στο Instagram θα είστε συχνά οι πρώτοι που θα ακούσετε για τις μεγάλες προσφορές. Εναλλακτικά, εγγραφείτε στο newslettter του ticketseller.gr και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με τις νέες διαδρομές, τις φτηνές προσφορές πτήσεων και τους νέους ή συναρπαστικούς προορισμούς που θα πρέπει να βρίσκονται στην λίστα των διακοπών σας.

7. Embrace the single life

Είναι καλυτέρα να κανετε κράτηση 2 one-way εισιτηρίων παρα εισιτηρια με επιστροφή — one-way μπορεί μερικές φορές να κοστίσει φθηνότερα! Ελέγχετε πάντα την τιμή και για τους δύο τύπους ναύλων και θυμηθείτε ότι η κράτηση της πτήσης σας με τον τρόπο αυτό σας δίνει την ευχέρεια να αναχωρήσετε ή να φτάσετε σε διαφορετικά αεροδρόμια.

[AdSense-C]

8. Consider flying from a nearby airport

Μπορείτε να ζείτε λίγα χιλιόμετρα από το κεντρικό αεροδρόμιο, αλλά μπορείτε να εξετάσετε ποια άλλα σημεία αναχώρησης είναι εύκολα προσβάσιμα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο μπορείτε να εξοικονομήσετε, επιλέγοντας τις πτήσεις που αναχωρούν από τα μικρότερα, κοντινά αεροδρόμια, είτε πετάτε για ένα Σαββατοκύριακο στη Γαλλία είτε ταξιδεύετε γύρω από την Αυστραλία. “Θα μπορούσα να εξετάσω το ενδεχόμενο αναζήτησης πτήσεων που αναχωρούν από τη Φιλαδέλφεια αντί της Νέας Υόρκης ή του Όκλαντ αντί του Σαν Φρανσίσκο“, λέει ο Zach. Το Skyscanner σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε πτήσεις από κοντινά αεροδρόμια κατά την αναζήτηση.

Advertisements
Share this Post