Τα 10 πιο όμορφα χωριά στην Κρήτη

Crete

 

1.Σφακιά

Τα Σφακιά είναι μια από τις πιο ιστορικές περιοχές του νησιού, χάρη στην αντίσταση των κατοίκων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Βρίσκεται στην περιοχή των Χανίων, στη δυτική Κρήτη. Το χωριό είναι πολύ γραφικό και ήσυχο, ιδανικό για χαλάρωση.

2. Ανώγια

Τα Ανώγια είναι ένα από τα πιο θαυμάσια χωριά του νησιού, που βρίσκεται στην περιοχή του Ρεθύμνου, στην κεντρική Κρήτη, στο όρος Ψηλορείτης. Είναι πολύ όμορφο και γραφικό, με μικρές πλατείες και πλούσια βλάστηση. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις τοπικές συνταγές!

3. Σπήλι

Δεν μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας στο Ρέθυμνο χωρίς να κάνετε ένα ταξίδι στο όμορφο χωριό Σπήλι. Είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό και το όνομά του από τις σπηλιές που βρέθηκαν εκεί. Περιλαμβάνει πολλά όμορφα ξωκλήσια και μνημεία.

4. Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς είναι ένας υπέροχος οικισμός που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, περίπου 11 χλμ. Από τα Χανιά. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα των νησιών, καθώς περιλαμβάνει εξωτικές παραλίες, πλήρως οργανωμένες με τυρκουάζ νερά.

[AdSense-B]

5. Σίσσι

Το Σίσσι είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά στη βόρεια περιοχή του Λασιθίου της ανατολικής Κρήτης. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν κάποιο χρόνο χαλάρωσης σε ένα παραδοσιακό χωριό.

6. Παλαιόχωρα

Η Παλαιόχωρα είναι ένα υπέροχο χωριό στη νότια ακτή των Χανίων, δυτικό τμήμα της Κρήτης. Βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο και χρησιμοποιείται επίσης ως λιμάνι. Τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια το καθιστούν μια μοναδική ομορφιά.

10 most beautiful villages in Crete

7. Μάταλα

Τα Μάταλα είναι ένα από τα πιο διάσημα χωριά της Κρήτης, κυρίως επειδή υπήρξε δημοφιλής προορισμός για τους χίπις κατά τη δεκαετία του ’60 και του ’70. Τα τελευταία χρόνια φιλοξένησε πολλούς επισκέπτες, καθώς περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού.

8. Λουτρό

Το Λουτρό είναι ένα υπέροχο χωριό που βρίσκεται στην περιοχή των Χανίων, νοτιοδυτική Κρήτη, πολύ κοντά στο χωριό Σφακιά. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται σε ένα μικρό κόλπο που φέρει μια μεγάλη ιστορία των αρχαίων χρόνων της Κρήτης και περιλαμβάνει ιστορικά μνημεία.

9. Επισκοπή

Η Επισκοπή είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό της Κρήτης που βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές του Ρεθύμνου και των Χανίων. Είναι τόπος ιδιαίτερης ομορφιάς, καθώς περιέχει υπέροχα μνημεία, πλούσια βλάστηση, γραφικά σπίτια και μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά που καλύπτει μια αρκετά μεγάλη έκταση.

10. Αγια Πελαγία

Η Αγία Πελαγία είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής του Ηρακλείου, περίπου 18 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη. Είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός χάρη σε πολυτελή ξενοδοχεία και παραδοσιακές ταβέρνες που βρίσκονται μπροστά στην υπέροχη μεγάλη παραλία του χωριού.

Εσείς πιο απο όλα τα χωριά της Κρήτης έχετε ή θέλετε να επισκεφθείτε;

Κλείστε τώρα τα αεροπορικά σας εισιτηρία με την ticketseller.gr μέσω της skyscanner!

 Advertisements
Share this Post