Πως να διατηρήσετε τα κινητά σας δροσερά κατα τη διάρκεια του καλοκαιριου

Το καλοκαίρι έχει ήδη φθάσει. Ο ήλιος λάμπει, ο υδράργυρος ανεβαίνει και μαζί ανεβαίνει και η θερμοκρασία των smartphones μας, αυτών των μικρών συσκευών που δεν μπορούμε να τις αποχωριστούμε ποτέ, ούτε καν στην παραλία!

Ο ζεστός καιρός και οι καλοκαιρινοί μήνες δεν προσφέρουν και δε δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για τις ηλεκτρονικές συσκευές και ιδιαίτερα τα smartphones, κάτι που επηρεάζει  τα ηλεκτρονικά κυκλώματα της συσκευής μας.

Μερικά Tips για να διατηρήσεις τη θερμοκρασία των ηλεκτρονικών σου συσκευων σε χαμηλά επίπεδα τις καυτές ημέρες του καλοκαιρίου ειναι οι παρακάτω:

1. Ποτέ μην αφήνεις το smartphone σου στο αυτοκίνητο

Υπάρχει λόγος που σε μερικές χώρες, είναι παράνομο να αφήνεις το παιδί ή το κατοικίδιο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και ιδιαίτερα στο πίσω μέρος, όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη. Ακόμη και αν το παράθυρο είναι ελάχιστα κατεβασμένο, τα μέταλλα του αυτοκινήτου αυξάνουν εντυπωσιακά τη θερμοκρασία τους και όλη αυτή η θερμότητα, ανεβάζει και τη θερμοκρασία της καμπίνας. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνεις ένα smartphone μέσα στο όχημά σου.

2. Απενεργοποίησε ό,τι δεν χρησιμοποιείς

Bluetooth, LTE, Wi-Fi και GPS – αν δεν τα χρειάζεστε ενώ βρίσκεστε έξω, απενεργοποιήστε τα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το τηλέφωνό σας δεν εργάζεται σε υπερωρίες στη τσαντα ή την τσέπη σας, ενώ είστε έξω.

3. Αφαίρεσε τη συσκευή σου μέσα από θήκες

Μια ακόμη καλή πρακτική είναι να αφαιρέσεις τη θήκη που χρησιμοποιείς, καθώς αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασία του κινητού σου. Αυτό φυσικά, συνεπάγεται ότι μπορεί να  γρατσουνιστεί και γι αυτό υπαρχουν τα tempered glass screen protector. Εξαρτάται βέβαια και από τις προτεραιότητές σας: Αυξημένη θερμοκρασία ή προσεκτική χρήση;

4. Όχι, το ψυγείο δεν είναι λύση

Μη γελάτε, υπάρχουν άτομα που το κάνουν. Όταν η συσκευή σας είναι αρκετά ζεστή, καλό είναι να την αφήσετε χωρίς να τη χρησιμοποιείτε σε ένα πιο δροσερό και σκιερό μέρος. Αν όμως, επιλέξετε να μειώσετε τη θερμοκρασία του smartphone πολύ γρήγορα, αυτό μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά κυκλώματα. Και αυτό, γιατί η βίαιη μείωση της θερμοκρασίας, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία υγρασίας στο εσωτερικό του, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ποιες είναι οι δικες σας μεθόδοι για την ψύξη του smartphone σας όταν ο εξωτερικός κόσμος καίγεται; Ενημέρωσέ μας στα σχόλια παρακάτω!

Source: How to keep your smartphone cool during the hot summer months

 

Advertisements
Share this Post